Overslaan en naar de inhoud gaan
- Organisaties

TWERK vzw

Ongoing

01/06/2018 - 31/05/2021

Periode van de steun

80.000 €

Financiële steun

24.0

Voltijds equivalenten

959.552 €

Inkomsten

TWERK vzw is een sociale (werk) plaats in Herentals. Mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) spelen er de hoofdrol en TWERK speelt op zijn beurt een hoofdrol in hun leven.

De hoofddoelstelling van TWERK: mensen met ASS een zinvol leven, zinvol werk en loon naar werken geven.

TWERK vertrekt vanuit een holistische benadering van mensen met autisme: een benadering die leven, wonen en werken integreert. De methodiek van TWERK is een referentie op het vlak van omgaan met mensen met autisme. Op TWERK gebeurt alles door, met en voor mensen met ASS: van chocoladeproductie, design en verpakking op maat over administratie, ICT, schoonmaak en transport.

De kernwaarden en kernwoorden van TWERK zijn: mensgericht, duurzaam, innoverend, maatschappelijk verantwoord ondernemend.

Uitdagingen

TWERK is in volle verandering. Door een fundamentele doorstructurering en innovatie van activiteiten en processen zet de organisatie zich klaar voor een zich wijzigende maatschappelijke context. De holistische benadering van mensen met autisme in de sociale werkplaats wordt zo nog beter gestructureerd en gevaloriseerd. Dit vereist duidelijkere en vernieuwde structuren en processen voor de TWERK-producten en diensten, enerzijds als maatwerkbedrijf, anderzijds als welzijnsinitiatief.

TWERK wil de steun van het Fonds gebruiken voor consultancy en investeringen om zijn business plan 2018-2020 dat gericht is op groei en de uitbreiding tot 20 VTE’s in het kader van het Maatwerkdecreet door te voeren.

Plan van aanpak

  • Het aanscherpen van het idee rond een nieuwe productlijn en ondersteuning met de implementatie. Onder andere marktonderzoek/productverkenning, verpakking en distributie, optimalisatie van marketing worden onderzocht.
  • Begeleidingssessies LEAN werken en het inrichten van huidige en toekomstige werkvloer en processen.
  • Investeringen om de nieuwe productlijn te implementeren