Overslaan en naar de inhoud gaan
- Organisaties

Stan

Alumni

13/06/2016 - 12/06/2019

Periode van de steun

80.000 €

Financiële steun

% uitgegeven

3.0

Voltijds equivalenten

187.100 €

Inkomsten

Stan ondersteunt mensen met een verstandelijke handicap en hun netwerk. Het is een organisatie van ouders en familieleden die ontspanning aanbiedt ("Ontspannen"), informatie verschaft ("Inspannen") en de belangen van personen met een verstandelijke handicap behartigt ("Samenspannen"). Er is een centraal team en er zijn lokale afdelingen.

Stan

Uitdagingen

Stan blijft onder haar potentieel en heeft duurzame groei nodig. Het wil haar aantal leden doen groeien niet enkel om financieel op eigen benen te kunnen staan maar ook om meer gewicht in de schaal te hebben bij belangenbehartiging.

Plan van aanpak

  • Marktonderzoek naar de noden van (jonge) ouders van kinderen met een verstandelijke handicap om meer mensen te kunnen bereiken met als resultaat een rapport met eindconclusies en strategische aanbevelingen rond o.a. marktpositionering.
  • Marketingstrategie en de implementatie via een 3 faseplan: branding & Building, Community & content, Campaigns.

"Met de inzet van het VPF kunnen wij consultants inhuren om in co-creatie met onze leden en afdelingen een concreet actieplan uit te werken, zowel op vlak van inhoud als voor het faciliteren van het proces." Bernadette Rutjes (directrice)