Overslaan en naar de inhoud gaan
- Organisaties

Les Amis des Aveugles et Malvoyants

Ongoing

01/06/2019 - 01/06/2022

Periode van de steun

80.000 €

Financiële steun

De vzw "Œuvre Fédérale Les Amis des Aveugles et Malvoyants " heeft tot doel om bij te dragen aan het welzijn in de meest uitgebreide vorm van mensen met een beperking, en vooral van blinden en slechtzienden. Zij heeft een geïntegreerd aanbod van diensten om de autonomie en de levenskwaliteit van mensen met een visuele beperking te bevorderen. Door de complementariteit van de aangeboden diensten is het mogelijk om een multidisciplinair antwoord op maat te bieden aan iedereen, van bij de geboorte tot op gevorderde leeftijd. De vzw werkt vooral rond drie pijlers:

  • de zelfredzaamheid van blinden en slechtzienden ontwikkelen of behouden en hen zo de mogelijkheid geven om een volwaardige rol te spelen in het sociale, economische en culturele leven;
  • met en voor deze mensen strijden om hun rechten te laten erkennen;
  • de betrokkenen evenals het grote publiek informeren over de realiteit van een visuele handicap, over de mogelijkheden tot preventie en over de nood om het verkeerde beeld van deze beperking dat nog altijd leeft in de samenleving – en soms ook bij de visueel gehandicapten zelf - bij te stellen. 

Uitdagingen

Om haar maatschappelijke impact te vergroten, wil de vereniging graag begeleiding op het gebied van bestuur/management en ook op het gebied van strategische ontwikkeling om de beheers- en operationele efficiëntie en effectiviteit te verhogen en zo uiteindelijk de kwaliteit van de diensten voor de doelgroep te optimaliseren door een beter inzicht in de noden en door het ontwikkelen van geschikte oplossingen.