Overslaan en naar de inhoud gaan
- Organisaties

La Prairie A.S.B.L.

Ongoing

01/06/2018 - 01/06/2021

Periode van de steun

65.000 €

Financiële steun

22.0

Voltijds equivalenten

1.035.227 €

Inkomsten

La Prairie is een belevingsboerderij die ruimte biedt voor creatief werk, ontspanning en vorming. Valide en mindervalide kinderen, jongeren en volwassenen kunnen er elkaar ontmoeten rond één gemeenschappelijk thema: kennismaken met het leven op de boerderij in contact met de natuur. Het belangrijkste doel bestaat erin iedereen een plek te laten vinden in zijn natuurlijke, sociale en culturele omgeving.

Uitdagingen

  • De vzw op een andere manier organiseren
  • Projecten duurzamer maken door innovatie
  • Inzicht verwerven in het principe van participatie en dat principe toepassen
  • Het team begeleiden bij de verandering

Plan van aanpak

  • Het volledig herdenken van de organisatie van de vzw, met het verderzetten van het begonnen werk en het optimaliseren van de slaagkansen. De steun van het fonds zal ons toelaten om, op middellange termijn, de diensten van een consultant te kunnen financieren. Deze kan bijdragen tot het opstellen van een strategie van verandering om, op termijn, te komen tot een gedeeld bestuur.
  • Het begrijpen en in de praktijk brengen van het principe van het inspraakmodel: het fonds zal toelaten te blijven investeren in de opleiding van het team, meerbepaald inzake de technieken van de cirkel-communicatie en de gezamenlijke besluitvorming.
  • Het gedeelte financiering zal tevens toestaan een nieuwe ruimte te creëren voor het personeel, waar de werknemers zich kunnen herbronnen en zich inzetten voor de organisatie. Alhoewel La Praire over talrijke polyvalente zalen beschikt, is daarvan immers nog geen enkele toegewijd aan het personeel.

"Dankzij het Venture Philanthropy Fonds loopt de actieve deelname van werknemers bij de oprichting van het nieuwe shared governance-systeem op wieltjes bij belevingsboerderij La Prairie. De ontvankelijkheid, zin voor verantwoordelijkheid en goesting van iedereen bevestigen ons dat we op de goede weg zijn."