Overslaan en naar de inhoud gaan
- Organisaties

La Bourrache

Ongoing

07/05/2015 - 07/05/2019

Periode van de steun

70.000 €

Financiële steun

% uitgegeven

6.0

Voltijds equivalenten

377.747 €

Inkomsten

La Bourrache vzw is een leerwerkbedrijf met als doel de socio-professionele re-integratie van mensen die ver van de arbeidsmarkt staan, dankzij opleidingen in de biologische teelt en het ecologisch onderhoud van tuinen.

La Bourrache

Uitdagingen

Naar aanleiding van een groeiende vraag naar bioproducten in de korte keten, moet La Bourrache zijn organisatiemodel en commerciële strategie opnieuw bekijken. De volgende stappen moeten nog bepaald worden en hun efficiëntie geëvalueerd, vooral wat betreft het pedagogische en sociale begeleidingsmodel van de stagiairs in opleiding.

Plan van aanpak

  • Strategisch advies: stand van zaken en het bepalen van de belangrijkste strategische mogelijkheden om te verkennen voor een betere uitbreiding van La Bourrache
  • Opdracht en analyse met betrekking tot marketing en verkoop gebaseerd op betere kennis van klanten - oude, huidige en toekomstige klanten.

"De steun van het Fonds Venture Philantropy was er op het goede moment om La Bourrache nieuw leven in te blazen. Het maakt het mogelijk om onze commercialiseringsstrategie te blijven herwerken om effectiever onze bio groenten te verkopen. Wat ons de mogelijkheid geeft om de financiële duurzaamheid van ons project te verzekeren en extra tijd te kunnen besteden aan onze oorspronkelijke missie: de re-integratie van werkzoekenden." Françoise Vandalem (Coördinatrice)