Overslaan en naar de inhoud gaan
- Organisaties

DUO for a JOB

Ongoing

17/05/2017 - 17/05/2020

Periode van de steun

80.000 €

Financiële steun

20.0

Voltijds equivalenten

1.031.000 €

Inkomsten

DUO for a JOB organiseert intergenerationele coaching door jongeren met een immigratieachtergrond in contact te brengen met ervaren, (vervroegd) gepensioneerde vakmensen die hen kunnen helpen bij het zoeken naar werk. Die coaching is tevens de perfecte gelegenheid om contacten te leggen en banden te smeden tussen generaties en culturen, om uiteindelijk de sociale samenhang te versterken.

DUO for a JOB biedt haar diensten onder potentiële jongeren en mentoren aan in de regio’s Brussel, Luik en Antwerpen.

 

Uitdagingen

Nadat ze bewezen hebben dat mentoring werkt (werkgelegenheid, sociale cohesie), wil de organisatie zijn activiteiten ontwikkelen om de impact ervan aanzienlijk te vergroten. De ambitie is om uiteindelijk duizenden duo's per jaar te creëren, evenals om het project te repliceren in andere steden in binnen- en buitenland.

De belangrijkste uitdaging is om de rol van IT tools (CRM, ERP) te vergroten om zo veel mogelijk taken te automatiseren.

"De steun van het VP Fonds was er op het goede moment voor DUO for a JOB. Het maakt het mogelijk om op een structurele manier na te denken over de ontwikkeling van de rol van onze informaticatool binnen de onderneming om zo onze impact de komende jaren radicaal te verhogen." Frédéric Simonart en Matthieu Le Grelle (Oprichters)