Overslaan en naar de inhoud gaan
- Organisaties

De Kringwinkel Hageland

Alumni

13/04/2013 - 31/12/2016

Periode van de steun

80.000 €

Financiële steun

% uitgegeven

164.0

Voltijds equivalenten

4.226.939 €

Inkomsten

De Kringwinkel Hageland biedt opleiding en permanente tewerkstelling aan 150 mensen die elders op de arbeidsmarkt weinig of geen kansen hebben. Dagelijks krijgen ook een 75-tal mensen (ex-psychiatrische patiënten, bestaansminimumtrekkers, alternatief gestraften,…) een nieuwe werkervaring waarop ze verder kunnen bouwen. Daarnaast verlengt De Kringwinkel Hageland de levensduur van de goederen : herbruikbare spullen worden opgehaald, opgefrist en weer verkocht.

Kringwinkel Hageland

Uitdagingen

Door het aankomende nieuw Vlaams activeringsbeleid (incl. rugzakfinanciering) ziet de organisatie een veel grotere doorstroming van personeel tegemoet. De Kringwinkel Hageland ziet dit als een opportuniteit om voor meer mensen een ‘oase’ te kunnen zijn. Een oase waar energie, vaardigheden en zelfwaardering getankt kunnen worden.

Ondanks dat het nieuw activeringsbeleid ‘on-hold’ is gezet, blijft de organisatie verder inzetten op haar personeel en talentgericht werken.

Plan van aanpak

  • Doorlichting/audit van de personeelsdienst door Accenture alsook verdere coaching in het implementatieproces
  • Ontwikkeling en de uitrol van een talentenbeheermodel op maat van sociale werkplaatsen met onder ander een opleidingstraject voor leidinggevende, talent-screening, uitgeschreven functie-profielen
  • Implementatie van een tijdsregistratiesysteem ter verhoging van de efficiëntie en nauwkeurigheid

"Dankzij VPF : talentgedreven loopbanen voor al onze medewerkers én HR als echte partner van onze afdelingen." Paul Stessens (directeur)