Overslaan en naar de inhoud gaan
- Organisaties

De Kringwinkel Antwerpen

Ongoing

30/09/2010 - 30/09/2013

Periode van de steun

80.000 €

Financiële steun

% uitgegeven

30/01/2017 - 29/01/2019

Periode van de steun

75.000 €

Financiële steun

319.0

Voltijds equivalenten

10.919.060 €

Inkomsten

De Kringwinkel Antwerpen biedt op een economisch rendabele manier oplossingen voor maximaal hergebruik van goederen en de nuttige toepassing van het niet-hergebruikte gedeelte. Ze biedt hiermee een loopbaan aan medewerkers voor wie de arbeidsmarkt weinig mogelijkheden biedt.

Kringwinkel Antwerpen

Uitdagingen

Kringwinkel Antwerpen heeft de voorbije twee jaar een kanteling gekend van het organogram naar een zelfsturende organisatie. Om deze kanteling te laten slagen dient op verschillende niveaus gewerkt te worden op consequentie en een effectieve bottom-up aanpak.

Plan van aanpak

  • Versterken van de vernieuwing door de projectteams op een systematische wijze te ondersteunen om 4 strategisch projecten tot een succes te maken ter versterking van de vernieuwing.
  • Versterken van de toekomstvisie door de uitwerking van een nieuw gedragen strategisch plan.
  • Versterken van dagdagelijkse werking en zelfsturing door de teamleiders en hun leidinggevende te ondersteunen bij het objectiveren en behalen van hun KPI’s.
  • Versterken van algemene transparantie door implementatie van een datawarehouse.

"Het VP Fonds, en haar netwerk, geeft ons de kans om onderbouwde stappen in het onbekende te zetten. ‘To boldly go where no man has gone before’ om het met een Star Trek quote te verwoorden." Danny Vercauteren (directeur)