Overslaan en naar de inhoud gaan
- Organisaties

Association Pédagogique d'Accueil aux Jeunes (APAJ)

Ongoing

17/05/2017 - 17/05/2020

Periode van de steun

40.000 €

Financiële steun

8.0

Voltijds equivalenten

415.000 €

Inkomsten

De “Association Pédagogique d’Accueil aux Jeunes” (APAJ) heeft als missie om opvang, sociale begeleiding en een beroepsopleiding te verzekeren, die vorm kan krijgen van een atelier voor opleiding door tewerkstelling (AOT).

Deze vzw richt zich tot personen die door hun zwakke of ontbrekende beroepskwalificaties en/of hun maatschappelijke achterstandspositie niet in staat zijn op de beschikbare werkaanbiedingen op de arbeidsmarkt te reageren. Een deel van de opgevangen stagiairs bevindt zich in voorwaardelijke vrijheid of onder toezicht. De vzw organiseert vooropleidingen in lichte renovatie en decoratieve afwerking in de bouw.

Uitdagingen

De komst van een nieuwe directeur vormt een reële kans voor APAJ om de organisatie verder te ontwikkelen en haar maatschappelijke impact te vergroten.

Het grootste deel van de steun is gericht op het stabiliseren van de non-profit organisatie door het team te ondersteunen bij het ontwikkelen van een duurzame strategie op vlak van financiën, partnerships, management tools en mobilisatie en verbinden van het team.

"De consultancyopdrachten met het oog op een structurele verbetering, zoals voorgesteld door het Venture Philanthropy Fonds, zouden onmogelijk zijn voor een kleine vzw zoals APAJ. Deze hulp zal waardevol zijn voor ons om de duurzaamheid en de ontwikkeling van de vereniging te verzekeren." Maryse Lechat (Directrice)