Overslaan en naar de inhoud gaan
- Organisaties

Uilenspel vzw

New

01/06/2018 - 31/05/2021

Periode van de steun

80.000 €

Financiële steun

04/06/2021 - 04/06/2024

Periode van de steun

30.000 €

Financiële steun

6.6

Voltijds equivalenten

249.509 €

Inkomsten

Uilenspel streeft naar een solidaire samenleving waarin iedereen voldoende kansen krijgt en verhoogt ontwikkelingskansen van kinderen uit maatschappelijk kwetsbare gezinnen door het inzetten van vrijwilligers uit de buurt.

De organisatie biedt voornamelijk ondersteuning bij schoolse taken aan gezinnen met kwetsbare kinderen uit de derde kleuterklas, het eerste en tweede leerjaar. Ook kinderen die de overstap van het lager naar het secundair onderwijs maken, kunnen rekenen op onze begeleiding.  Vrijwilligers (altijd buurtbewoners) gaan 1 uur per week langs aan huis bij een gezin en begeleiden het kind en de ouders bij de schoolse context.
Ze bieden ook opleidingen en intervisies aan aan particuliere huiswerkbegeleidingsinitiatieven binnen Gent.

Voor Uilenspel staat kwaliteit en verbinding met de buurt centraal om bij te dragen aan een leefbare buurt waar iedereen gelijke kansen krijgt.

Uitdagingen

Verdere digitalisering, de ontwikkeling van een nieuwe organisatiestructuur en de uitrol van het communicatie- en fondsenwervingsplan.  Dit alles voor opschaling en efficiënt management van de organisatie  

"Dankzij de steun van VPF kunnen we onze blik verruimen en met brede expertise de vele uitdagingen aangaan die op ons pad komen. Een absolute meerwaarde voor Uilenspel als groeiende organisatie!" Hannes Brouckaert