Overslaan en naar de inhoud gaan
- Organisaties

Tumult vzw

Ongoing

01/06/2019 - 01/06/2022

Periode van de steun

28.000 €

Financiële steun

8.0

Voltijds equivalenten

638.971 €

Inkomsten

Tumult is in de eerste plaats jeugdwerk. De vzw creëert ontmoetingsplekken om samen te ontdekken, uit te wisselen, fouten te maken en te leren.Tumult geeft jonge mensen onvergetelijke ervaringen, waar ze later kritisch kunnen bij stil staan. Een speelse aanpak, waarbij kinderen en jongeren ook zelf de kans krijgen hun ideeën te delen en verantwoordelijkheid op te nemen. Want in groep leren en beleven zorgt voor een sterke en inspirerende ervaring. Vanuit wat verbindt, zoeken we samen naar een oplossing, met respect voor elkaars mening. Tumult organiseert zomerkampen voor deelnemers van 6 tot 16 jaar, met een kwetsbare achtergrond. Via de animatorencursussen creëren ze ook onder de begeleiders van die kampen een mix van achtergronden, waarbij ook vluchtelingen volwaardig hun rol kunnen opnemen. Daarnaast organiseert Tumult vormingen gericht op (lokale) jeugdorganisaties. 

Uitdagingen

Strategieën ontwikkelen om de inzet vanuit de organisatie te rentabiliseren met het oog op het vergroten van de maatschappelijke impact, zonder aan kwaliteit in te boeten. Dit alles ondersteund door een duurzaam financieringsmodel dat de financiële positie van de organisatie versterkt en verdere groei mogelijk maakt. 

"Onze missie zo concreet, levendig en vooral ook onderbouwd maken is iets dat we zonder de steun van het Venture Fund nooit hadden kunnen doen. Omdat we er de middelen niet voor hadden ons hierin te begeleiden, maakten we er ook nooit echt tijd voor. Dat deden we nu wel met als resultaat een stevige veranderingsstrategie waarop we onze organisatie de komende jaren kunnen enten." Katrien Vissers