Overslaan en naar de inhoud gaan
- Organisaties

Retrival SCRL

New

17/05/2017 - 17/05/2020

Periode van de steun

60.000 €

Financiële steun

% uitgegeven

04/06/2021 - 04/06/2024

Periode van de steun

80.000 €

Financiële steun

18.0

Voltijds equivalenten

1.380.000 €

Inkomsten

Retrival is een vennootschap met sociaal oogmerk die milieudiensten levert en mensen met beperkte kwalificaties tewerkstelt om hen innovatieve vaardigheden te verschaffen: materialen uit de industriële sector terugwinnen en verwerken om ze een nieuwe industriële bestemming te geven.

Uitdagingen

Dank zij de 1ste steun van het VPF werden de afgelopen 3 jaar de organisatie en haar vaardigheden ontwikkeld in een totaal nieuwe innoverende sector: selectieve deconstructie waarbij materialen uit de industrie- of bouwsector worden gerecupereerd en opnieuw op de markt gebracht om ze een tweede leven te geven. Hiervoor wordt een gebouw vóór renovatie of sloop volledig "uitgekleed", om de mogelijkheid van hergebruik van de materialen die bij de operatie vrijkomen te maximaliseren.
Retrival is een voorloper op gebied van selectieve deconstructie.

De steun wordt besteed aan een haalbaarheidsstudie en de oprichting van een verkoopsplatform, fysiek en/of digitaal, met meerdere actoren, voor materialen en voorwerpen uit selectieve deconstructie. 
 

"Retrival is een coöperatieve onderneming met een maatschappelijk doel, sinds 20 jaar actief op het vlak van milieudiensten.
Wij vormen mensen die niet professioneel actief zijn voor banen in de milieusector met een hoge arbeidsintensiteit.
Volgend op een volledige verandering in de aandeelhoudersstructuur en het management in 2015, hebben we beslist om enkele nieuwe benaderingen in onze ontwikkelingsstrategie op te nemen, namelijk het vormen van personeel voor de circulaire economie van bedrijfsafval. We wensen dat deze visie door een externe blik gevalideerd wordt en op een professionele manier in zijn ontwikkeling ondersteund wordt." Damien Verraver (Administrateur)