Overslaan en naar de inhoud gaan
- Organisaties

Labolobo

New

04/06/2021 - 04/06/2024

Periode van de steun

80.000 €

Financiële steun

5.0

Voltijds equivalenten

200.000 €

Inkomsten

Labolobo's missie is het bevorderen van solidariteit tussen generaties in een stedelijke omgeving door middel van kunst en creativiteit. 
Enerzijds organiseren ze duurzame intergenerationele uitwisselingsprogramma's tussen naburige instellingen in het Brusselse (scholen, tehuizen, dagcentra, bibliotheken, culturele centra) in Franstalige en Nederlandstalige middens.
Anderzijds is er de sociaal-culturele ruimte Labolobo, the place to be... together, anker en uitstalraam voor alle activiteiten van de vereniging. Dit sociaal laboratorium biedt wekelijks socioculturele activiteiten voor alle leeftijden, vakantiecursussen voor jongeren, maar ook creatieve, burger- en solidariteitsactiviteiten. 

De sociale actie van Labolobo, die echt transversaal is, bevordert de samenhang van buurten, gezinnen en instellingen, door middel van collectieve creatieve ervaring en de wederkerigheid van uitwisselingen, met als doel het sociale isolement van ouderen te doorbreken en het inlevingsvermogen van jongeren te stimuleren. 

 

Uitdagingen

De organisatie ondersteunen bij het consolideren van een geslaagde maar broze schaalvergroting: optimalisering van de administratieve structuur (organisatorische en operationele procedures), begeleiding bij de ontwikkeling van het verkoopbeleid, verrijking van het netwerk, advies bij de aanpassing van de projecten aan de huidige gezondheidsmaatregelen, met name op het gebied van digitalisering.