Overslaan en naar de inhoud gaan
- Organisaties

COPROSAIN SCRL

Ongoing

01/06/2018 - 01/06/2021

Periode van de steun

80.000 €

Financiële steun

48.0

Voltijds equivalenten

7.574.000 €

Inkomsten

Coprosain is een coöperatie van landbouwers, die zich al meer dan 40 jaar inzet voor kleine familieboerderijen, voor het contact tussen producenten en actieve consumenten, voor smakelijke producten met een intrinsieke kwaliteit. Coprosain biedt de producenten ook een eerlijke prijs.

Uitdagingen

  • Ontwikkeling van het interne beheers- en bestuursmodel
  • Controle van het financieel beheer

Plan van aanpak

  • Op strategisch vlak: de concurentiële context noopt de coöperatieve om na te denken over de mogelijkheden van verdere ontwikkeling en groei.
  • Op organisatorisch vlak dwingen de huidige situatie (Coprosain ging van 4 aanleveraars naar 55, en van 2 personen in dienst naar 54) en de recentste ontwikkelingen (de opening van een nieuw verkooppunt in maart 2018) de coöperatieve om na te denken over de organisatie: het beheer van de taken, een nieuw functioneel organigram, analyse van de procedures, nieuwe informaticatools die de winstmarge per product of sector kunnen doen verhogen.
  • Op vlak van het digitale: Door het toenemende verhandelde produktvolume komt het beheersysteem onder druk te staan. Marges zijn grotendeels onder controle, maar zouden verbeterd kunnen worden. De organisatie wil daarom nieuwe werkmiddelen en procedures installeren om de verliezen te beperken, via een aangepast beheerssysteem.