Overslaan en naar de inhoud gaan
- Organisaties

Bednet

Alumni

12/09/2011 - 12/09/2014

Periode van de steun

80.000 €

Financiële steun

% uitgegeven

01/03/2015 - 28/02/2018

Periode van de steun

75.000 €

Financiële steun

% uitgegeven

24.0

Voltijds equivalenten

2.525.608 €

Inkomsten

Bednet maakt het recht op onderwijs mogelijk voor leerlingen die door ziekte, moederschapsrust of ongeval tijdelijk, langdurig of veelvuldig, niet naar school kunnen.

Via synchroon internetonderwijs (SIO) volgen de leerlingen de lessen van op afstand, in interactie met hun klas. Daardoor blijft de leerachterstand beperkt en het sociaal contact behouden.

Bednet

Uitdagingen

Bednet garandeert voor de overheid vanaf 1 september 2015 het recht op synchroon onderwijs dat werd verankerd in het onderwijsdecreet XXIV. Daardoor moet de organisatie haar capaciteit verdubbelen.

Plan van aanpak

  • Een doorlichting van de huidige werking van de organisatie werd uitgevoerd en een nieuwe organisatiestructuur werd uitgetekend en voorgesteld aan de Raad van Bestuur. Ondertussen werd deze structuur geïmplementeerd.

"De steun van het Venture Philantropy Fonds stelt ons in staat om in te spelen op de klas van de toekomst. Met de steun van externe experten zetten we in op onderzoek naar en de ontwikkeling van een mobiele computerset die zorgt dat de zieke leerling meereist met de rest van de klas. Daarnaast deden we onderzoek naar meer gebruiksvriendelijke technologie voor kleuters (een nieuwe doelgroep sinds vorig schooljaar)." Els Janssens (directrice)