Overslaan en naar de inhoud gaan
- Organisaties

Ateliers Jean Del’Cour (AJDC)

Alumni

07/01/2014 - 07/01/2018

Periode van de steun

74.250 €

Financiële steun

% uitgegeven

417.7

Voltijds equivalenten

194.000 €

Inkomsten

AJDC is een Onderneming voor Aangepast Werk of OAW (in Franstalig België een ETA: Entreprise de Travail Adapté) die instaat voor duurzame kwaliteitsjobs met een opleidingsplan voor mensen met een beperking. De jobs situeren zich in de sector van industriële activiteiten met een toegevoegde waarde: verpakking, logistiek, elektriciteit, mechanica.

Ateliers Jean Del'cour

Uitdagingen

AJDC heeft als uitdaging om de verandering als gevolg van de fusie van twee Onderneming voor Aangepast werk te doen slagen: Ateliers Jean Del'Cour (JD'C in Grâce-Hollogne) en Atelier ORTS (in Thimister). Ook wil AJDC profiteren van deze transitie om een ​​commercieel prospectieplan te ontwikkelen en acties te ondernemen om de afwezigheid te verminderen.

Plan van aanpak

  • Audit van de organisatie en het opstellen van een masterplan voor de ontwikkeling van de commerciële activiteiten, het optimaliseren van het operationele beheer en het aanpakken van de prioriteiten (HR, organisatiestructuur), met de focus op de integratie van JD’C en ORTS.
  • Lancering en implementatie van lean management in het geheel van de activiteiten, met als resultaat een toename in de omzet en de verhoging van de productiviteit.
  • Acties om het afwezigheidspercentage te verlagen en het welzijn van de medewerkers te verhogen.

"Het is geruststellend zich begrepen en gesteund te voelen wanneer de toekomst van de onderneming op het spel staat." Dany Drion (Directeur)