Overslaan en naar de inhoud gaan
- Organisaties

ASBL Comme chez nous

Ongoing

01/07/2016 - 07/01/2019

Periode van de steun

80.000 €

Financiële steun

% uitgegeven

De vzw « Comme chez nous » biedt zowel collectieve opvang als individuele begeleiding aan voor daklozen en mensen die maatschappelijk bijzonder kwetsbaar zijn.

Het begeleidingsaanbod is veel omvattend: begint bij het dagonthaal (bij een crisis) en gaat tot het bieden van onderdak op lange termijn, met ook collectieve acties inzake maatschappelijke integratie.

Comme chez nous

Uitdagingen

Ons project is het ontwikkelen van strategieën en instrumenten die aan de huidige uitdagingen van  armoedebestrijding voldoen. Dit vereist de implementatie van een passend beheer, de ontwikkeling van effectieve beheersinstrumenten (software) en de verhoging van de financiële basis via eigen gegenereerde middelen.

 

Plan van aanpak

  • Consultancy ter verbetering van de aanpak van het onthaal en de begeleiding.
  • Begeleiding van de integratie van financieel management tools.
  • Coaching ter ondersteuning van de verandering en de ontwikkeling van de organisatie van Comme Chez Nous.

"Het VPF is een echte kans om onze organisatie structureel te versterken. Subsidies worden ons gewoonlijk toegekend om projecten uit te voeren en activiteiten met onze doelgroepen te financieren. Het VPF maakt het mogelijk om de ondersteunende structuur achter de projecten te ondersteunen, te versterken en te ontwikkelen, maar ook het management en het team en draagt daardoor bij tot een duurzame toename van de impact op onze doelgroep. We kunnen bijgevolg het project beter professionaliseren en middelen implementeren die zonder het fonds onbereikbaar zouden zijn voor ons." Sophie Crapez (Coördinatrice)